„Livada de vișini", „Unchiul Vania" și „Pescărușul" se numără printre cele mai cunoscute și mai jucate piese de teatru, fiind reprezentative pentru literatură rusă.
Cele trei drame zugrăvesc, într-un inegalabil joc de umbre și lumini, zbuciumul sufletesc al ființei umane. Cehov s-a aplecat neîncetat asupra lumii lăuntrice a omului și a pus sub lupă iubirea, suferința, împlinirea, credința și lipsa ei. Îmbinând cu abilitate elemente dramatice cu elemente comice, „Livada de vișini" nu poate fi încadrată în speciile clasice ale genului dramatic.
Piesa are în prim-plan familia unei aristocrate din Rusia care revine pe moșie după o absență de cinci ani. La momentul întoarcerii, livada de vișini pe care o dețineau este scoasă la licitație în vederea recuperării unor datorii. Când familiei i se prezintă mai multe variante prin care ar putea să-și salveze livada, hotărârea pare cu neputință de luat, astfel încât, în cele din urmă, va fi vândută fiului unui fost mujic.
Cartea apare joi, 15 martie, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la prețul special de 36 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.
Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md