Vizita începută ieri în capitala Spaniei are trei obiective mari: să atrag investitori străini în România şi în Capitală, să văd care sunt diferenţele de organizare între Madrid şi Bucureşti şi ce se poate face pentru a îmbunătăţi situaţia de acasă, scrie Președintele Organizației PDL București, Elena Udrea pe blog despre vizita acesteia în Madrid.
Aceasta explică că încercat să afle de la primarul orașului, Ana Botella, și care sunt problemele cu care se confruntă românii din Spania pe fondul dificultăţilor economiei iberice.
„După două zile petrecute în Madrid, pot trage şi câteva concluzii pe care le-am discutat, de altfel, şi cu primarul Ana Botella (da, Madridul este prima mare capitală europeană condusă de o femeie). De acasă, Spania este văzută adesea ca un veritabil El Dorado. Adevărul este însă cu totul diferit, iar lucrurile aici nu sunt deloc trandafirii. Cu un şomaj galopant de peste 20%, care atinge aproape 50% în cazul tinerilor, fără creştere economică şi cu perspective nu tocmai pozitive ca urmare a limitării deficitului bugetar prin Tratatul de guvernanţă fiscală, spaniolii se află în mare dificultate. E greu de spus în ce măsură ieşirea din criză se va face curând sau procesul de redresare economică va fi îndelungat şi anevoios”, explică Elena Udrea.
În acest context, în discuţiile pe care le-a avut amarți cu primarul general al Madridului a fost atins şi subiectul măsurilor pe care le-a luat România în ultimii doi ani şi pe care trebuie să le implementeze acum Spania, cum ar fi reducerile salariilor bugetarilor. ”Mi s-a confirmat astfel încă o dată faptul că, spre deosebire de multe alte ţări europene cu o putere economică mult mai însemnată, România este într-o situaţie de echilibru economic, pentru că a avut curajul să facă ce trebuia la momentul potrivit, astfel că acum noi deja am dat înapoi jumătate din ce am redus în vara lui 2