Adrian Mutu este pe cale să se alăture unui şir lung de sportivi care şi-au pierdut averile din cauza vieţii extrasportive: Myke Tyson, Paul Gascoigne, George Best sau Bjorn Borg.
Dacă despre modul în care Adrian Mutu va rămâne în istoria fotbalului se mai poate discuta, pe plan finaciar lucrurile sut clare. Tribunalul Districtului de Sud din Florida a confirmat o mai veche sentinţă: Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro lui Chelsea din cauza scandalului de dopaj din 2004, în urma căruia a fost concediat de clubul englez. Atacantul român a pierdut - în urma sentinţei de ieri - şi ultima cale juridică de atac.
Într-o intervenţie televizată, Mutu a declarat că se va înţelege cu clubul englez. "Nu există nici o poprire pe proprietăţile mele de la Miami. Procesul este pe final, dar am avut câteva întâlniri cu cei de la Chelsea pentru a negocia o înţelegere. Ce va fi, nu ştiu încă... Durează de atât de mult timp că nici nu mai ştiu etapele procesului! Oricum, pe 15 martie eu fac apel".
A refuzat să se salveze
Mai trist pentru Mutu este că nu dispune nici măcar pe aproape de această sumă de bani. Averea sa este estimată la 10-15 milioane de dolari dar cea mai mare parte din bani a fost investită în proprietăţi din Ibiza, Londra şi Miami. Mutu are două variante: fie le va vinde direct pentru a plăti din sumă, fie îi vor fi confiscate de autorităţi, care ar prelua controlul privind acoperirea despăgubirii. Ca şi pe teren şi în acest caz Mutu a dat dovadă de un comportment trufaş, jucătorul având de-a lungul timpului ocazia să stingă conflictului în favoarea sa. Prins dopat cu cocaină în 2004, Tribunal de Arbitraj Sportiv a stabilit - în urmă cu doi ani - că Mutu trebuie să plătească despăgubiri de 17 milioane de euro. Tribunalul l-a sfătuit să se înţeleagă cu clubul pentru a scoate din buzunar o sumă mai mică, dar Mutu nu a luat în cons