Avicarvil intenţionează să investească 5 milioane de euro în deschiderea a 100 de magazine de carne, a anunţat ieri compania, într-un comunicat de presă.
Avicarvil a inaugurat săptămâna trecută primul magazin din noua reţea de retail, La Provincia. "Am optat ca primul magazin din reţeaua La Provincia să fie deschis la Băbeni, Vâlcea, în regiunea fermelor de pui, pentru că acolo este kilometrul 0 al dezvoltării noastre. Avem în plan să deschidem 100 de magazine La Provincia atât în zona de sud a ţării, dar şi în Ardeal", a declarat Iustin Paraschiv, proprietarul Avicarvil.
Magazinele La Provincia vor fi aprovizionate cu carne de pui, porc, vită şi oaie, din producţia proprie.
Pentru dezvoltarea lanţului de retail La Provincia, compania a bugetat aproximativ 5 milioane de euro pentru identificarea şi amenajarea spaţiilor comerciale, la nivelul întregii ţări. "Nu excludem în extinderea noastră şi posibilitatea francizării, însă ne vom alege foarte atent partenerii. Dezvoltarea brandului La Provincia este una firească în contextul în care grupul nostru a ajuns să fie integrat, având toate componentele necesare: agricultură, producţie de furaje, creştere de animale, abatorizare, procesare şi retail", menţionează Iustin Paraschiv.
Conceptul magazinelor La Provincia are în vedere o suprafaţă care poate ajunge până la 150 de metri pătraţi.
Avicarvil a fost înfiinţată în 2008, când omul de afaceri Iustin Paraschiv a preluat Divizia Agro de la Oltchim. Compania face parte din grupul de firme aparţinând familiei Paraschiv, care a încheiat 2011 cu o cifră de afaceri de peste 170 de milioane de euro şi are afaceri în domeniul agrozootehnic, trading şi retail. În Avicarvil lucrează peste 700 de angajaţi, iar la nivelul grupului numărul acestora depăşeşte 2.000. Alte companii membre în grup sunt: Ana şi Cornel, Carmistin, Ladrisi Grup şi Pajo Holding