Gabriela Bozdog este directoarea fabricii Bergenbier din Ploiesti. Ea a inceput sa lucreze in domeniul fabricarii berii de cand a terminat facultatea in 1993.
“Am avut sansa sa-mi construiesc toata cariera in aceeasi companie, chiar daca numele ei s-a schimbat de cateva ori pe parcurs”, spune Gabriela Bozdog.
Bozdog si-a inceput cariera la fabrica de bere din Blaj ca inginer de laborator si ulterior manager de calitate. Dupa un popas de 3 ani la fabrica de Ploiesti, s-a reintors la Blaj in calitate de director de fabrica.
“Sansa de a lucra in aceeasi companie, una multinationala, mi-a permis in 2006 sa fac parte din echipa globala de eficientizare. Impreuna cu colegi din alte tari, am vizitat fabrici din toata lumea, am tras concluzii si am realizat un plan de eficientizare si optimizare a fabricilor din grupul InBev. A fost o perioada frumoasa, dar grea, calatoriile fiind foarte frecvente. Astfel ca in 2008 am acceptat provocarea de a pleca in Anglia, la o fabrica a grupului, pe pozitia de Quality Manager si ulterior Packaging manager”, povesteste Gabriela Bozdog.
Sefa fabricii Bergenbier spune ca in 2010 cand s-a reintors in tara s putut sa puna in aplicare tot ce a invatat pana atunci in cadrul fabricii din Ploiesti.
Cum a ajuns sa lucreze in acest domeniu? Fiind inginer de industrie alimentara la origine, Gabriela Bozdog a ales berea pentru ca intotdeauna a fascinat-o “faptul ca lucrez cu un organism viu- drojdia- care este foarte sensibil si cere foarte multa atentie. Probabil ca este cea mai mare provocare pentru un inginer din acest domeniu, sa “imblanzesti” drojdia si sa reusesti sa obtii de fiecare data acelasi produs cu acelasi profil senzorial”, a explicat directoarea fabricii Bergenbier.
Cum este sa lucrezi intr-un domeniu perceput ca fiind al barbatilor? “Nu m-am gandit niciodata ca este un domeniu barbatesc. Es