Dosarul penal pe numele comandantului poliţiei Teiuş la DNA Alba Iulia, comisarul şef Marius Pop, este rezultatul plângerii formulate de fosta sa secretară Ioana Lazăr. Secretara a fost concediată pe motiv că nu a înregistrat aproape 900 de procese verbale.
Citiţi şi: Arestarea comisarului şef Marius Pop provoacă dezbateri pe Facebook. Vezi ce spun jurnaliştii din Alba
UPDATE: Curtea de Apel Alba Iulia a admis, joi, 8 martie 2012, cererea procurorilor DNA privind arestarea preventivă a comisarului şef Marius Pop pentru 29 de zile. Decizia poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Avocata comisarului şef a declarat la finalul şedinţei în care s-a judecat propunerea de arestare preventivă că plângerea pe numele lui Marius Pop este o răzbunare din parte fostei secretare a acestuia de la Poliţia oraşului Teiuş, Ioana Lazăr.
„O înregistrare ambientală pusă la dispoziţie de o angajată a poliţie nu poate reprezenta o probă în instanţa de judecată, mai ales că a fost înregistrată în sediul de poliţie. Din punctul nostru de vedere este strict un act de răzbunare pentru că inculpatul s-a sesizat cu privire la faptul că martora Lazăr Ioana nu ar fi înregistrat un număr de 870 de procese verbale, iar în momentul în care au fost trimise în debit la Primăria Stremţ au fost trimise înapoi pe considerentul că s-a depăşit termenul de înregistrare. Atât timp cât valoarea este exagerat de mare, este un act de răzbunare“ a spus avocata Raluca Crişan. Acesta a completat că declaraţiile fostei secretaresunt extrem de oscilante.
„În ceea ce priveşte înregistrarea telefonică între inculpat şi agentul de poliţie, nu poate fi, de asemenea, probă pentru că agentul de poliţie îl înjură pe şeful poliţiei, motiv pentru care nu ar fi avut motiv să îl favorizeze. Cel care rupe procesul verbal, cel care instigă să fie liber, iar