Odată cu extinderea librăriilor-concept, cei pasionaţi de cărţi pot testa în prealabil volumele care îi interesează, la o cană fierbinte şi aromată de ceai sau cafea. Sursa: CĂRTUREȘTI
Bucureştenii au, în prezent mai multe opţiuni ca niciodată de a îmbina două lucruri care merg foarte bine împreună: cărţile şi cafeaua sau ceaiul. Pe lângă librăriile-concept Cărtureşti, care există deja de 11 ani pe piaţă, au mai apărut şi alte moduri de a te bucura de cuvântul scris în afara casei personale.
Cărtureşti şi Librăria Bastilia, deschisă în urmă cu câteva luni în zona Piaţa Romană, le permit "devoratorilor de cărţi" să testeze volumele pe care vor să le citească, pentru a nu da banii pe o carte care nu li se potriveşte. Concept mai mult decât benefic pentru o perioadă de criză în toate domeniile. "Alegi o carte, te aşezi şi o răsfoieşti. Dacă îţi place, o cumperi. Dacă nu, alegi alta sau te întorci a doua zi şi o vei găsi tot acolo, aşteptându-te", este promisiunea care poate fi găsită pe pagina de Facebook a librăriei Cărtureşti.
La Bastilia, cărţile se citesc în "Al 9-lea cer"
Librăria Bastilia, deschisă în noiembrie anul trecut, la coţul străzii Căderea Bastiliei, mizează pe o formulă care poate fi descrisă aşa: trei niveluri cu cărţi şi unul cu cafenea. Un şir de trepte care par a fi cotoare de volume clasice ("Numele trandafirului" sau "Alice în Ţara Minunilor") duc la "Al 9-lea cer", cafeneaua care serveşte şi drept sală de lectură, decorată cu desene semnate de Ion Barbu. Cafeneaua este dotată şi cu o Afumerie (pentru fumători) şi aici au loc tot felul de evenimente culturale, de la lansări de cărţi la seri de lectură, concerte sau proiecţii video. Clădirea este monument istoric, de patrimoniu, construit în urmă cu 99 de ani.
Şi la Institutul Francez, de pe bulevardul Dacia, se poate citi - de data asta doar