Circa 5.000 de mineri au pornit pe jos spre Bucuresti si se afla undeva la intrarea pe Defileul Jiului.
Minerii au plecat initial intr-un mars prin Petrosani, dar nu s-au mai oprit unde au facut-o zilele trecute, ci si-au continuat drumul, incercand sa intre in Defileul Jiului.
Ortacii au fost intampinati de impresionante forte de ordine. Tot Defileul Jiului este impanzit de cordoane de jandarmi aflati in dispozitiv, care au misiunea de a nu-i lasa pe mineri sa inainteze.
La randul lor, liderii de sindicat, in incercarea de a-i opri, le-au spus ca daca mai inainteaza si intra in Defileu ei isi depun mandatele. Si prefectul judetului Hunedoara, Istvan Deszmeri, a ajuns la mineri si incearca sa-i convinga sa renunte la protest.
Drumul national 66 este blocat de ortaci si nicio masina care vine dinspre Gorj nu poate intra in Petrosani, iar cozile de masini blocate se intanind pe mai multi kilometri.
Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca, in urma negocierile dintre reprezentantii lor si cei ai ministerelor economiei si ai nu au obtinut un aviz favorabil. Minerii spun ca vor sa se respecte doar actul aditional la contractul colectiv de munca pe care l-au semnat reprezentantii lor cu cei ai ministerului si care prevede majorarea sporului de pericol la 700 de lei.
Pe de alta parte actualii reprezentanti ai ministerului pretind ca acel act aditional nu este legal.
Situatia este una extrem de tensionata si intre ortaci. La primele ore ale diminetii, in salile de apel, minerii s-au imbrancit intre ei, dupa ce unii dintre ei, mai ponderati, au dorit sa intre in subteran sa-si reia activitatea.
Circa 5.000 de mineri au pornit pe jos spre Bucuresti si se afla undeva la intrarea pe Defileul Jiului.
Minerii au plecat initial intr-un mars prin Petrosani, dar nu s-au mai