Partidul Poporului este pe locul trei la nivel naţional, dar ocupă locul doi în Moldova (24,3%) şi în Muntenia (16,3%), potrivit barometrului „Adevărul“ pe luna februarie.
La nivel naţional, USL este pe primul loc cu 49,2%, sub obiectivul declarat de a obţine peste jumătate plus unu din voturi. Opoziţia a revenit la scorul din decembrie 2011, după ce în ianuarie 2012, pe fondul protestelor de stradă, crescuse la 53,4%. Practic, greva parlamentară declanşată de USL a „costat" Opoziţia patru procente. PDL, aflat pe locul al doilea, cu 17,8%, îşi vede ameninţată poziţia de Partidul Poporului, cotat cu 17,4%. Este cea mai mică diferenţă dintre cele două formaţiuni, democrat-liberalii având, în permanenţă, trei-patru procente avans faţă de partidul lui Dan Diaconescu.
Opoziţia domină Muntenia
„Grosul" voturilor USL provine din Muntenia, unde Opoziţia ar obţine 57,1%, scor explicabil prin faptul că PSD şi PNL deţin 13 dintre cei 16 şefi de consilii judeţene din această regiune. „Prestaţia" electorală a unor lideri din această zonă, cum ar fi Liviu Dragnea (şeful CJ Teleorman) sau Constantin Nicolescu (şeful CJ Argeş), a îmbunătăţit, de fiecare dată, scorul PSD.
Partidul Poporului ocupă locul doi, cu 16,8% din voturi. PDL se clasează pe locul trei, cu 15,5% din opţiunile celor care s-ar prezenta la urne. Opoziţia domină clar şi în Bucureşti, unde ar obţine 56,2% din voturi. Nu este o surpriză, ţinând cont că, în 2009, liderul liberal Crin Antonescu a fost preferatul bucureştenilor la alegerile prezidenţiale, iar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că va candida din partea USL. PDL are în Bucureşti 22,6%, un scor mult peste media naţională de 17,8%. Un procent mai ridicat decât în restul ţării îi va ajuta pe parlamentarii PDL din Capitală, printre care Elena Udrea, Anca Boagiu sau Vasile Blaga, să fie realeşi dacă vor candida î