Pe Dinamo şi Steaua le despart 8 puncte, dar Ilie Stan speră să recupereze diferenţa. Atît antrenorul Stelei, cît şi Liviu Ciobotariu au folosit acelaşi modul tactic de la primul meci pe banca echipei pe care o antrenează. Ce asemănări şi ce deosebiri sînt între 4-4-2-ul lui Stan şi cel al lui Ciobi
Asemănări:
- mijlocaşii laterali sînt toţi dreptaci. Rusescu, Chipciu pe dreapta sau Tănase, Florin Costea pe stînga sînt mijlocaşi laterali de picior drept. Aceeaşi situaţie e şi la Dinamo. Alexe sau Curtean pe stînga, Rus sau Strătilă pe dreapta folosesc rar piciorul stîng.
- ambii antrenori folosesc două vîrfuri clasice. Cuplul Dănciulescu şi Niculae au făcut legea pînă acum în Liga 1 şi ambii sînt atacanţi centrali. Chiar dacă la Steaua Tatu nu e tipul vîrfului clasic, brazilianul are acelaşi rol ca şi colegul său din atac, fie Rusescu, fie Nikolici. Dinamica în joc a cuplului Niculae-Dănciulescu se aseamănă mult cu cea a cuplului Tatu-Rusescu.
- Kone şi Bourceanu sînt închizătorii de neînlocuit. Cînd nu joacă cei doi, Dinamo şi Steaua suferă. Atît africanul, cît şi căpitanul steliştilor sînt greu de înlocuit. Rolul jucat de ei ca pavăză în faţa apărării, dar şi agresivitatea i-a făcut vitali pe Kone şi Bourceanu pentru echipele lor.
Deosebiri:
- Cătălin Munteanu e playmakerul lui Dinamo, Steaua n-are nici unul. Munteanu a reuşit 9 pase de gol în tur, în timp ce liderul la acest capitol în tabăra rivalilor e transferatul Brandan, cu 3. Ilie Stan a încercat la Mioveni să-l responsabilizeze pe Tănase cu acest rol, trecîndu-l în centru. Rezultatul? Dodel a fost printre cei mai slabi stelişti şi va reveni în bandă.
- Ciobotariu a creat un joc dependent de un mijlocaş central creativ, Steaua e mai degrabă dependentă de agresivitatea lui Bourceanu. Munteanu sau Tameş au un rol special în jocul lui Dinamo. Playm