Andreea Gheorghiu are 36 ani si lucreaza de peste 10 ani in domeniul turismului. In 2009, la varsta de 33 de ani, a fost numita la conducerea hotelului Ibis din Sibiu, fiind astfel cel mai tanar manager din cadrul lantului hotelier. Citeste povestea ei de succes.
Ea a urmat facultatea de Industrie Alimentara, Avcacultura si Pescuit, sectia Alimentatie Publica si Turism din Galati si in 2009 a absolvit programul IHMP – International Hospitality Management Program in Evry, Franta.
“Scoala joaca un rol important in formarea personalitatii unui om, dar mai important decat scoala au fost oamenii pe care i-am intalnit ca profesori si colegi”, afirma aceasta.
“Am inceput sa lucrez in turism in 2001, o data cu deschiderea primului Ibis din Romania, Ibis Gara de Nord, ca Food&Beverage Manager. In 2005 am promovat ca director operational la cel de-al doilea Ibis din Bucuresti, Ibis Palatul Parlamentului. In 2009 am deschis hotelul Ibis din Sibiu ca General Manager”, spune Andreea Gheorghiu, care in prezent conduce o echipa formata in 50 de persoane.
Cand era copil si-ar fi dorit sa ajunga medic, insa destinul avea sa-i pregateasca altceva.
“Imi amintesc ca dupa jumatate de an de la deschiderea hotelului am avut o discutie cu dl. Ioan David, directorul general de atunci, in care i-am marturisit foarte deschis ca mie imi place foarte mult sa lucrez in Ibis si ca-mi doresc sa contruiesc o cariera in Accor. Acela a fost momentul in care mi-am stabilit clar obiectivul de a ajunge director general”, a spus aceasta.
Provocarile meseriei de manager – echipa, pozitionarea pe piata si clientii
“Pentru orice manager, principala provocare este formarea si mentinerea echipei, apoi, in cazul meu, continua pozitionare a hotelului in piata, raportat la concurenta, prin strategia de vanzari si imagine si prin relatia cu clientii nostri. Toate aces