Vânzările ajung şi de câteva sute de ori mai mari decât într-o zi obişnuită. Asta înseamnă 10.000 de euro strânşi într-o singură zi, cu profit de 200%, pentru că preţurile sunt umflate de 8 Martie. Sursa: Adrian PîclişanSursa: Adrian PîclişanSursa: Adrian PîclişanSursa: Adrian PîclişanSursa: Adrian PîclişanSursa: Adrian PîclişanSursa: Adrian PîclişanSursa: Adrian Pîclişan
1 /.
De 8 martie este cu adevărat ziua florarilor. E singura zi din an în care vând toată marfa și câștigă cât în luni de zile.
Au dormit în chioşcuri ca să-şi apere comoara
Pentru Ziua Femeii, florarii s-au pregătit de o săptămână, au adus flori din Ungaria sau Olanda, unii dorm pe apucate în piețele Timișoarei de trei zile, ca să își păzească marfa. Oamenii spun că merită: în nicio zi din an nu vând așa mult.
În cea mai mare piață de flori din Timișoara agitația a început de la 6 dimineața. Florarii au deschis standurile și au început să lege primele buchete. Pe la 7 au dat năvală primii părinți, sau funcționari, care au luat flori pentru dăscălițe sau colegele de serviciu. La prânz îți era imposibil să stai de vorbă cu vreun florar. La fiecare masă e coadă, bărbații au pretenții: vor cale scurte, zambile bordo, buchete atractive cu flori pe care le aleg pe loc.
Vând de 100 de ori mai mult decât într-o zi obişnuită
Pe fețele vânzătorilor se vede oboseala dar și mulțumirea că, în buzunar, li se adună zecile de mii de lei. „8 Martie nu se compară cu nicio altă zi din an, indiferent că e vorba de vreo sărbătoare sau începutul anului școlar. În nicio altă zi nu vindem atât. E ziua cu cel mai mare câștig”, recunoaște Adi Șobok, un florar cu o vechime de 21 de ani în branșă.
Deși florile se vând la exact același preț ca în celelalte zile ale săptămânii, rulajul este așa de mare încât câștigul este de zeci de ori mai mare. „Vindem de zeci de ori