Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, incendiul a izbucnit la o anexă a schitului Soveja, iar în clădirea cuprinsă de incendiu erau sala de mese, chiliile măicuţelor, dar şi centrala termică. Flăcările au fost observate de oamenii din zonă, în jurul orei 22.00.
Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari de la Focşani şi voluntari din localitatea Câmpuri.
"Incendiul a izbucnit la o clădire din incinta schitului Soveja care adăpostea sala de mese, centrala termică şi spaţii de cazare. Au acţionat pentru stingerea incendiului trei autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă, generalizat, pe 250 de metri pătrati. Pompierii au acţionat atât pentru stingerea incendiului, cât şi pentru ca flăcările să nu se extindă, pentru protecţia construcţiilor învecinate care se aflau în imediata apropiere. Erau alte construcţii la mică distanţă, casa monahală şi biserica, în urma intervenţiei acestea nu au fost cuprinse de flăcări. Pagube s-au înregistrat pe o suprafaţă de 250 de metri, arzând acoperişul construit din lemn, obiecte de mobilier, electrocasnice aflate in interior", a declarat, vineri dimineaţă, reprezentantul ISU Vrancea, Cristina Duţă.
Din primele informaţii, se pare că măicuţele au gătit pentru credincioşi, având în vedere că vineri mulţi oameni şi-au programat să asiste la slujba religioasă. În prezent, pompierii fac cercetări pentru a stabili cauza exactă a incendiului.
Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu sprijinul unei familii din Focşani, iar între anii 2004 şi 2005 a fost înălţată biserica cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. În schit trăiesc 12 maici, iar ansamblul mai cuprinde o clopotniţă, o troiţă, o fântână şi o casă pentru preotul duhovnic.
Potrivit purtătorului de cuvâ