Un seism similar celui din martie 1977 ar produce 44.600 de daune totale la nivel naţional şi ar afecta aproape un milion de locuinţe, potrivit calculelor realizate de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).
Cea mai expusă zonă din ţară este zona C, din care fac parte judeţele Vaslui, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Prahova, Vrancea şi Ilfov. Tot în această zonă, cel mai afectat oraş este Bucureştiul, daunele provocate de un cutremur ca în 1977 ridicându-se la suma de 64 de milioane de euro.
Valoarea totală a daunelor ce s-ar putea produce în zona C s-ar ridica la 163 de milioane de euro, 86% din volumul total de daune estimat la nivelul întregii ţări.
În zona A de risc sunt incluse judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Sălaj, iar în zona B - Argeş, Bistriţa, Botoşani, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timişoara şi Vâlcea.
Potrivit calculelor PAID, dauna medie parţială în zona A ar fi de 3.000 de euro pentru locuinţele de tip A (cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn) şi 1.500 de euro pentru locuinţele de tip B (construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic), pentru zona B - 5.000 de euro (tip A) şi 3.000 de euro (tip B), iar pentru zona C - 7.000 de euro (tip A) şi 4.500 de euro (tip B).