Companiile Coca-Cola şi PepsiCo îşi modifică reţetele de fabricaţie ale băuturilor lor, reducând nivelul unui colorant chimic, pentru a se conforma legislaţiei statului american California. De ce a fost nevoie de această măsură?
În caz contrar, companiile ar fi fost obligate să înscrie pe etichete un avertisment privind potenţialul cancerigen al acestor băuturi, relatează vineri BBC News. Noile reţete conţin o cantitate mai mică dintr-un colorant care dă aspectul de caramel al băuturilor şi care a fost inclus de statul California pe lista substanţelor cancerigene.
"Deşi credem că nu există pentru sănătatea publică niciun risc care să justifice o asemenea modificare, le-am cerut furnizorilor noştri de caramel să ia această măsură, pentru ca produsele noastre să nu fie supuse obligaţiei de a afişa un avertisment nefondat ştiinţific", a declarat Diana Garza-Ciarlante, reprezentată a companiei Coca-Cola, pentru agenţia Associated Press.
Un studiu a descoperit o legătură între colorantul în cauză şi cancerul la şoareci şi şobolani, însă, potrivit Asociaţiei americane a producătorilor de băuturi, nu există nicio dovadă că el prezintă un risc pentru sănătatea oamenilor.
Administraţia americană pentru Reglementarea Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) afirmă că o persoană ar trebui să bea o mie de doze de Coca-Cola sau de Pepsi, pentru a fi expusă aceluiaşi nivel de colorant administrat.
Companiile Coca-Cola şi PepsiCo îşi modifică reţetele de fabricaţie ale băuturilor lor, reducând nivelul unui colorant chimic, pentru a se conforma legislaţiei statului american California. De ce a fost nevoie de această măsură?
În caz contrar, companiile ar fi fost obligate să înscrie pe etichete un avertisment privind potenţialul cancerigen al acestor băuturi, relatează vineri BBC News. Noile reţete conţin o cantitate mai mică dintr-un colorant care