Deşi nemţii care vin în România au disponibili 2-3.000 de euro, ei cheltuiesc numai 3-400 de euro, doar pe mâncare şi băutură
Străinii se întorc cu banii necheltuiţi pentru că lipseşte infrastructura de agrement
Dan Matei Agathon: Nu ştim să împachetăm cum trebuie valorile noastre
Zilele acestea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) participă la un târg internaţional de turism în Germania - ITB Berlin. Delegaţia României, formată din 45 de expozanţi, încearcă să promoveze plaiurile mioritice, în ţara care ne trimite în medie 200.000 de turişti anual, dar pe care nu ştim să-i facem să cheltuiască.
Turiştii germani care vin în vacanţe în România se întorc cu mare parte din bani necheltuiţi, pentru că infrastructura de agrement lipseşte, iar hotelierii nu au programe interactive care să-i ţină pe clienţi în restaurante, explică proprietarul unei agenţii germane, originar din România.
"Hotelierii nu ştiu să-i facă pe turiştii germani să cheltuiască banii în România. Un turist german vine cu cel puţin 500 de euro la el, bani de buzunar, dar suma medie de bani disponibilă pentru a fi cheltuită în vacanţă este de 2-3.000 de euro", a declarat Toni Messerschmidt, citat de Mediafax. Acesta a emigrat din România în anii '80 şi a fondat agenţia de turism Messerschmidt Reisen.
Messerschmidt spune că germanii se întorc cu banii din vacanţa pe care o petrec în România şi că, în medie, cheltuiesc 3-400 de euro, aproape toţi pe mâncare şi băutură.
"Nu există hoteluri în România care să aibă animaţie, iar barurile nu fac programe speciale, interactive. (...) În România nu există nici măcar suveniruri cu specific naţional, şi nu sunt nici programe de agrement. Nu există bărci sau vaporaşe pentru croaziere pe mare, între staţiuni, cum au bulgarii, ci doar jetski-uri, periculoase pentru mulţi dintre turiştii străinii, care