Gastronomia frantuzeasca este unica in lume si a evoluat de-a lungul secolelor in linie cu intamplarile politice si sociale care au marcat istoria acestui popor latin. Pentru francezi gatitul este o arta.
@Wall-Street Lunch este cel mai nou feature editorial Wall-Street.ro: interviuri acordate jurnalistilor nostri de catre cei mai puternici oameni din businessul romanesc intr-un cadru informal si relaxat.
Cand l-am intrebat pe invitatul meu la pranz, presedintele Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si seful CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, de ce a ales restaurantul Heritage pentru intalnirea noastra, mi-a raspuns ca este unul dintre putinele restaurante din Romania in care bucataria frantuzeasca se prezinta impecabil.
Restaurantul Heritage se afla pe strada Polona din Bucuresti, langa Gradina Icoanei si Parcul Ioanid, in fosta resedinta a familiei Tatarascu. Capul familiei, Gheorghe Tatarascu, a fost prim-ministru al Romaniei in perioada interbelica si seful delegatiei romane la Conferinta de Pace de la Paris, de dupa Al Doilea Razboi Mondial.
Superba vila de pe strada Polona a fost construita in anii 1920, in stil neobrancovenesc, iar in prezent atmosfera acelor ani este pastrata intacta in micul palat din centrul Capitalei. Restaurantul Heritage are patru saloane – Salonul Pianului, care este salonul principal, Salonul Tatarascu, fostul birou al primulului-ministru, Salonul Semineului Bleu si Salonul Terasa.
Radu Gratian Ghetea este unul dintre cei mai importanti bancheri romani, fiind una dintre primele voci din sistemul bancar care a cerut ca imprumuturile in moneda nationala sa fie incurajate.
El s-a nascut la data de 7 august 1949 in municipiul Roman si a absolvit Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti si apoi Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Academiei de Studii Econom