Toată lumea a văzut schiurile şi clăparii Nordica pe podium în Cupa Mondială la Schi Alpin din acest sezon. Succesul italienilor se datorează celor 70 de ani de cercetare şi inovaţie. Treptat, s-a făcut trecerea de la gheata de piele din 1930 la clăparul turnat în 1968 până la tehnologiile actuale.
Nordica revine pe piaţa din România pentru sezonul următor, aducând o gamă colorată de schiuri şi clăpari pentru pârtie, dar şi o colecţie mai mult decât interesantă de All Mountain şi Freeride. Cu un design care îţi transformă schiul în obiect de cult, Nordica are o soluţie pentru fiecare dintre noi, fie că pândim dimineaţa primele urme de ratrac sau căutăm powder-ul prin văi şi prin păduri. Importatorul în România a pornit deja o campanie printre iubitorii sporturilor de iarnă, propunând spre testare modelele care vor fi pe piaţă anul viitor.
Următorul ski-test este week-end-ul acesta în Poiana Braşov, staţiune din care www.jurnalul.ro transmite imagini live. Săptămâna viitoare, sâmbătă, iubitorii sporturilor de iarnă pot testa echipamentul italienilor în judeţul Sibiu, la Păltiniş, pe pârtiile din domeniul schiabil Arena Platoş. Duminică, Nordica fuge la Straja, urmând ca seria să se încheie la Sinaia, în Valea Dorului, pe 24 şi 25 martie.
Nordica propune un nou sistem de calcul al calităţii unui clăpar, în care flex-index-ul este înlocuit cu trei indici relativ distincte: rigiditatea, progresia şi viteza cu care clăparul revine la pozişia iniţială. Progresia reprezintă gradul în care rigiditatea creşte pe măsură ce clăparul se flexează. Rigiditatea diferă foarte mult de la clăparul de pârtie la clăparul de freeride, unde nu ai nevoie de un clăpar dur ca betonu, ci de unul care să preia şocul în primele grade ale flexiei în momentul aterizării. Această abordare completă a calităţii şi confortului unui clăpar înlocuieşte vechea filozofie, potri