Chestorul Lucian Guran, revenit la şefia Poliţiei Capitalei după tragedia de la coafor a precizat pentru EVZ că poliţiştii de la Secţia 14, cei care instrumentau plângerea depusă de coafeza ucisă de soţul ei, aveau în cercetare un caz penal, având în vedere ameninţările cu moartea. Sursa: AGERPRES
Noul şef al Poliţiei Capitalei, chestorul Lucian Guran, a fost readus, prin ordin al ministrului de Interne, Gabriel Berca, la şefia insituţiei pe care a mai condus-o până în martie, anul trecut. Decizia a fost luată după crima săvârşită luni, 5 martie, de angajatul MAI, Gheorghe Vlădan, care şi-a ucis soţia, pe o colegă de a ei şi a rănit alte şase persoane.
Patru ofiţeri de Secţia 14 şi alţi şase de la Poliţia Capitalei sunt cercetaţi disciplinar. În plus, conducerea Poliţiei Române a decis şi cercetarea disciplinară a chestorului Vasile Viorel, fostul şef al Poliţiei Capitalei. Oficiali din Poliţia Română susţin că, dacă se va dovedi că unii dintre ofiţer se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni, riscă cercetarea penală. Altfel, sancţiunile disciplinare pot fi de ordin administrativ, de la mustrare până la demiterea din cadrul Poliţiei.
„Corpul de control verifică, încă, toate aspectele care au condus la acest incident regretabil. În mod normal, de la data primirii reclamaţiei, în cinci zile trebuie sesizat Parchetu. Procedural, din momentul în care a fost depusă plângerea şi până la verificarea făcută în teren de poliţistul de proximitate, trebuia stabilită gravitatea faptei reclamate. Într-un caz de ameninţare, cum a fost acesta, poliţistul, în mod normal, propune cercetarea penală. Această propunere ajunge la procuror, cel care decide începerea sau neînceperea urmăririi penale. Din păcate, nu s-a mai întâmplat lucrul acesta deoarece a fost săvârşită crima”, a explicat şeful Poliţiei Capitalei.
Acesta a mai adăugat că o concluzie definitivă în