Iarna nu este cel mai bun sezon pentru piele, mai ales tenul suportand schimbarile de temperatura. Frigul de afara si caldura brusca din incaperi nu fac bine pielii, lasand-o vlaguita, uscata si predispusa ridurilor.
Desi exista multe cosmetice ce pot rezolva problema, poti incerca varianta mai ieftina si cu siguranta mai sanatoasa, reparand raul facut din interior, prin intermediul alimentelor consumate. Mai ales in acesta perioada trebuie sa ai mare grija ce mananci, avand numai de castigat daca vei consuma avocado, somon, oua, spanac, carne de curcan si brocoli.
Potrivit Lindei O'Byrne, nutritionist citat de FemaleFirst, daca incerci sa le consumi cat mai des si pielea va fi sanatoasa, stralucitoare, avand o culoare placuta.
Avocado contine grasimi santoase si fibre, dar si o doza consistenta de Vitamina E, care lupta cu imbatranirea. Poti mari efectele benefice ale acestuia daca il consumi in combinatie cu legume precum rosii, spanac si morcovi, acestea avand carotenoide, printre care licopen si beta-caroten, care de asemeni previn imbatranirea prematura.
Daca nu-ti place gustul, il poti pisa si aseza intr-un strat subtire pe fata, cu aceleasi rezultate.
Somonul iti va face pielea sa luceasca, de aceea ar trebui sa-l consumi macar o data pe saptamana (avand grija sa mai incluzi doua portii de peste gras in acelasi interval de timp). Concentratia mare de acizi grasi omega 3 face ca inflamatiile sa dispara si ajuta la hidratarea pielii din interior, netezind ridurile fine, micsorand riscul blocarii porilor, ce poate duce la aparitia inesteticelor puncte negre.
In plus, cercetarile recente au aratat unul dintre acizii continuti, numit EPA, pastreaza stratul de colagen, asa ca pielea va ramane ferma si tanara mai mult timp. Somonul contine si Vitamina A, un antioxidant care si el incetineste proces