Traficul de fiinţe umane este o formă modernă de sclavie şi reprezintă o ameninţare pentru libertatea, integritatea fizică şi psihică, demnitatea şi uneori chiar pentru viaţa celor care îi cad victime.
„Cu ocazia „Zilei mondiale de luptă împotriva exploatării sexuale", lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu reprezentantul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi, au fost alături de tinerii din două unităţi de învăţământ liceale gălăţene - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" şi Colegiul Economic Virgil Madgearu", informează comisar Cristina Tatulici, prutător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.
În cadrul activităţilor organizate, elevii au fost informaţi cu privire la fenomenul traficului de persoane, acestora fiindu-le prezentate principalele forme de exploatare ale victimelor, modalităţi de recrutare ale acestora, evoluţia fenomenului traficului de persoane în România în ultimii ani, factori ce favorizează victimizarea minorilor.
„De asemenea, s-a pus accent pe măsurile de siguranţă pe care tinerii trebuie să le adopte în vederea evitării victimizării de acest tip, precum şi serviciile existente în domeniu, adresate victimelor acestui fenomen. Tuturor celor prezenţi le-au fost înmânate materiale cu informaţii preventive (pliante)", a mai precizat cms. Cristina Tatulici.
Pentru a nu deveni victime ale traficului de persoane, poliţiştii gălăţeni vă fac o serie de recomadări asupra cărora merită să reflectaţi.
Înainte de a accepta o ofertă „tentantă", încercaţi să găsiţi răspuns la următoarele întrebări:
1.De ce sunt aşa de multe locuri de muncă adresate femeilor din alte ţări? Oare în ţara respectivă nu există nimeni care ar dori acel loc