Dacă vrei să eviti privirile raăutacioase ale localnicilor, atunci când pleci în călătorii sau vacanţe, specialiştii spun că ar fi bine să te informezi înainte cu privire la eticheta locala privind obiceiurile culinare din ţara respectivă. Astfel, site-ul Budget Travel prezintă reguli ce ar trebui urmate în câteva ţări. Dacă vrei să eviti privirile raăutacioase ale localnicilor, atunci când pleci în călătorii sau vacanţe, specialiştii spun că ar fi bine să te informezi înainte cu privire la eticheta locala privind obiceiurile culinare din ţara respectivă. Astfel, site-ul Budget Travel prezintă reguli ce ar trebui urmate în câteva ţări.
Thailanda: Lingura este tacâmul de bază. Nu ai voie să mănânci direct cu furculiţa, mai ales când vine vorba de orez. Aceasta se foloseşte doar pentru a te ajuta, respectiv pentru a împinge mâncarea în lingură. De asemenea, nu folosi beţisoarele chinezeşti când mânanci orez în Thailanda. Însă, dacă mănânci preparate ce nu au legătura cu orezul, atunci poţi folosi liniştit furculiţa. Excepţii: Anumite preparate specifice regiunii nordice sau nord-estice se mănâncă de obicei direct cu mâinile. Cum recunoşti un astfel de preparat? De exemplu, dacă orezul are o consistenţă mai lipicioasa, atunci renunţă la tacâmuri.
Japonia: Nu lăsa beţişoarele înfipte vertical în bolul cu orez. Când vrei să faci o pauză între înghiţituri, beţişoarele trebuie aşezate împreună lângă bol şi nu în altă parte decât dacă există un loc special indicat pe masă.
Trebuie să eviţi să înfigi perpendicular beţişoarele în orez. De ce? În Japonia un astfel de bol, cu beţişoare înfipte vertical, se foloseşte în timpul funerariilor. Totodată, evită să transferi mâncarea unei alte persoane prin intermediul betişoarelor şi nici nu le folosi ca accesorii de prins părul.
Georgia: La petrecerile tradiţionale este nepoliticos să sorbi vinul. La e