Aglomerat, plin de gropi, cu o arhitectura haotica si mult prea pestrit din punct de vedere social. Ne mananca atat de mult timp si ne impinge rabdarea la limite atat de nebanuite, incat nici nu vrem sa-l vedem la fata, daca nu e musai...
Am devenit etern plictisiti de un oras pe care n-am avut niciodata curiozitatea sa-l cunoastem, dar pe care nu am pregetat nici macar o data sa-l criticam, cu sau fara motiv.
Undeva, candva, pe parcursul relatiei noastre comune, ne-am pierdut interesul... A cui e vina? "Cei mai multi dintre noi avem inca naivitatea sa credem ca orasele traiesc prin cladiri, parcuri, bulevarde, tramvaie si telefoane. Greseala! Orasele traiesc prin sufletul lor", spunea scriitorul Felix Aderca.
Romani de legenda: Primul pilot din lume care a zburat cu picioarele amputate
In loc sa-l calcam in picioare pentru un prezent atat de intangibil si relativ si in loc sa cautam vinovatii fara vina, poate ca am intelege mai bine Bucurestiul daca l-am cunoaste in complexitatea istoriei, a legendelor si a povestilor lui nemuritoare!
Castelul Tepes
Castelul Tepes din Bucuresti, o adevarata comoara turistica situata in centrul Capitalei, este inca o necunoscuta pentru foarte multi oameni. Aflat in imediata apropiere a parcului Carol, adaposteste actualul sediu al Oficiului National pentru Cultul Eroilor si poate fi vizitat de doua ori pe an.
Zilele in care isi deschide portile sunt de Ziua Eroilor si in preajma Zilei Armatei, 25 octombrie. Anul trecut nu mai putin de 5.000 de oameni i-au trecut pragul. Motivul pentru care acest obiectiv turistic, care reproduce Cetatea Poenari ridicata de Tepes, este vizitat atat de rar il reprezinta faptul ca... trebuie urcate niste scari inguste si putin luminate, cu un grad ridicat de periculozitate.
Asadar, pana la reabilita