Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat pentru Radio France International că "Modelul României a fost preluat în toată Europa, pentru că este singurul model care a dat rezultate. În Ungaria, deja se vorbeşte despre necesitatea implementării modelului Boc". "Uitaţi-vă ce se întâmplă în Spania. Acum o săptămână, premierul Rajoy a fost cel care vorbea despre necesitatea tăierii salariilor bugetarilor şi de altfel s-a şi luat această decizie, o serie întreagă de alte decizii dure, care s-au luat. În Ungaria, deja se vorbeşte despre necesitatea implementării modelului Boc. În toată Europa, modelul României a fost preluat, pentru că este singurul model care a dat rezultate, scăderea cheltuielilor bugetare”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor. Ideea este susținută și de senatorul Mircea Andrei, președintele PDL Argeș:
„Măsurile, de altfel impopulare, luate de Guvernul Boc în 2010 s-au dovedit a fi un rău necesar. Iar acest lucru a fost confirmat de rezultatele economice ale anului 2011 dar şi de faptul că tot mai multe state europene aplică deja sau se gândesc să aplice acelaşi tip de măsuri. Tot mai multe state europene printre care Ungaria, Spania sau Cehia încep să preia modelul promovat la Bucureşti, care s-a dovedit a fi singurul care dă rezultate. România are un avans de 2 ani pe care îl poate specula în favoarea sa.”
• La trei ani de la declanşarea crizei economice, România a încheiat anul 2011 cu o creştere economică de 2,5%, peste prognozele iniţiale.
• Datorită reformelor structurale adoptate de Guvernul Emil Boc, economia românească şi-a recăpătat stabilitatea şi predictibilitatea, două atribute apreciate de investitorii străini.
• Politicile bugetare, măsurile luate pentru stimularea economiei reale, reformele structurale sunt motivele pentru care România nu se află pe lista UE de state supuse riscurilor ec