Tehnologia IT&C se bazează tot mai mult pe interconectare, cerută de utilizatori indiferent de brandul folosit. Pe viitor, companiile vor fi astfel forțate să colaboreze tot mai strâns.
Gigantul IT&C Intel a deschis oficial centrul de cercetare și dezvoltare software de la București. Proiectul, anunțat în noiembrie 2010, s-a concretizat printr-un spațiu de 3.700 de metri pătrați, în care vor lucra, în final, 180 de persoane, numărul de angajați fiind, acum, de 75. Prezența Intel în România continuă oricum să crească, colaboratorii din cele trei centre de dezvoltare (Wind River din Galați, Telmap și noul centru din Capitală) urmând să ajungă la un total de 350 de angajați.
Intel Romania Software Development Center (IRSDC) este unul dintre cele 26 de Intel Labs din lume, mai exact 12 țări cu un total de peste 1.500 de colaboratori. Centrul de la noi va cuprinde trei divizii, respectiv Open Source Technology Center, care se va concentra asupra cercetării în domeniul platformelor și soluțiilor mobile (Android și Tizen), Platform Technology and Analisys Center, (prin care este analizată activitatea de la servere până la echipamente mobile) și Developer Platform Division.
Dezvoltare în zona open source
Un element interesant este concentrarea asupra zonei de software a corporației, recunoscute pe plan mondial ca lider în producția de hardware. „De fapt, nu este o preocupare nouă a Intel - dezvoltăm software de 20 de ani, diferența este doar că acum activitatea este mult mai vizibilă“, spune Doug Fisher, corporate vice president şi general manager al Software and Services Group.
Invizibilitatea la care face referire reprezentantul Intel este un „core software“, programele care nu se văd în sistemul de operare al unui produs cu capacitate de procesare, dar fără de care integrarea hardware nu este posibilă. „Zona de convergență dintre softwar