Copilul tău face mofturi la mâncare şi zilnic, când vine ora prânzului, porți discuții interminabile cu el, încercând să-l convingi să pape ceva? Soluția este să-l atragi cu feluri simple, dar prezentate haios, sub formă de floricele, ciupercuțe, fețe zâmbitoare, arici ori porcuşori. În acest fel, masa se va transforma într-o joacă, iar el va termina tot din farfurie. Copilul tău face mofturi la mâncare şi zilnic, când vine ora prânzului, porți discuții interminabile cu el, încercând să-l convingi să pape ceva? Soluția este să-l atragi cu feluri simple, dar prezentate haios, sub formă de floricele, ciupercuțe, fețe zâmbitoare, arici ori porcuşori. În acest fel, masa se va transforma într-o joacă, iar el va termina tot din farfurie.
Ingrediente: o gogoaşă, glazură alimentară de diverse culori, bombonele colorate.
Mod de preparare: peste gogoşile proaspăt făcute se pun glazură de diferite culori şi bombonele colorate.
Ingrediente: un castron de budincă de vanilie, patru pişcoturi, două-trei căpşune, sirop de căpşune.
Mod de preparare: budinca de vanilie din bol se decorează cu siropul de căpşune, formându-se doi ochişori, un nas şi o gură. Se serveşte cu pişcoturi şi căpşune.
Ingrediente: o chiflă cu susan, patru felii de caşcaval, o bucată de piept de pui la grătar, o frunză de salată, o rondea de roşie, două felii de şuncă de pui, două rondele de măsline negre, două boabe de porumb.
Mod de preparare: se taie chifla în două, se pun deasupra trei felii de caşcaval sub formă de evantai, apoi se aşază frunza de salată, pieptul de pui, rondeaua de roşie şi capacul de la chiflă. Se fac două găuri în stânga şi în dreapta chiflei, în care se înfig cele două felii de şuncă decupate sub formă de urechi.
Pe post de guriţă se aşază un oval decupat din cea de-a patra felie de caşcaval. În loc de ochişori se pun rondelele de măsline,