“Mită electorală”, iată cum se poate numi promisiunea majorării salariilor bugetare din iunie, spune la RFI analistul economic George Vulcănescu. Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică la Pro TV că susţine majorarea cu 15% a salariilor din sectorul bugetar, din luna iunie şi că nu e o măsură populistă.
Analistul economic George Vulcănescu avertizează că din păcate condiţiile economice nu sunt întrunite pentru ca o creştere salarială să fie şi sustenabilă, deci există riscul ca salariile să scadă din nou, dacă economia nu-şi va reveni. Majorarea salariilor George Vulcănescu, analist economic
“Problemele nu s-au schimbat fundamental. Situaţia este reversibilă. S-a demonstrat că o creştere a salariilor nesustenabilă, va fi defavorabilă salariatului în primul rând pe o perspectivă incertă. Lucrurile nu s-au aşezat din perspectiva crizei mondiale. Lucrurile nu s-au aşezat nici măcar din perspectiva restructurării cheltuielilor bugetare la nivel intern. România a parcurs două crize: a fost, pe de-o parte, influenţa crizei mondiale, dar a fost şi criza internă generată de un întreg istoric de decizii neeconomice. Una dintre ele a fost că în permanenţă, surplusul mic a fost cheltuit pe pomeni electorale”, a explicat la RFI analistul George Vulcănescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică la Pro TV că susţine majorarea cu 15% a salariilor din sectorul bugetar, din luna iunie, aceasta pentru că ar fi fost întrunite condiţiile pentru această “reparaţie”.
Şeful statului a insistat că nu e o măsură populistă şi că nu există riscul ca majorarea din vară să fie anulată, dacă economia nu se va redresa. "Toţi trebuie să participăm la o guvernare responsabilă, iar mesajul meu nu putea fi decât responsabil. Un preşedinte care şi-a asumat măsuri de austeritate, iar când s-au îndeplinit condiţiile nu cere relaxarea lor, poate fi con