Vânzările de vin au crescut, anul trecut, la "Cramele Recaş", atât pe piaţa internă, cât şi la export, după cum a precizat Philip Cox, unul dintre proprietarii companiei.
Astfel, cifra de afaceri a societăţii a ajuns, în 2011, la 18 milioane de euro, cu 30% mai mare faţă de cea din 2010, urmând ca, în acest an, să aibă o creştere de 22%. De la începutul anului, deja a fost înregistrat un avans de 25% al vânzărilor, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011.
Capacitatea de producţie de la "Cramele Recaş" se ridică la 12 milioane de litri, cantitate comercializată de companie pe piaţa internă şi în alte ţări. Obiectivul companiei este să ajungă la o capacitate de producţie de 18 milioane de litri, până în 2015.
Din întreaga producţie, societatea exportă circa 40%, exporturile crescând anul trecut cu 130% faţă de 2010, după cum ne-a spus Philip Cox. Potrivit domniei sale, în acest an, intenţionează să mai crească exporturile cu circa 30%, pentru ca acestea să ajungă la o cotă de 50% din producţie. Cea mai mare cantitate de vin este comercializată în Anglia şi SUA.
Anul trecut, compania a vândut un milion de sticle de vin în "Tesco Store", cel mai mare retailer de specialitate din Marea Britanie, şi a fost prezentă cu vinurile sale în "Total Wines & More", unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine specializate pe vinuri din SUA, precum şi în "Sam's Club", o divizie a "Wallmart" SUA, cel mai mare retailer mondial din domeniu. Pentru acest an, societatea şi-a propus să vândă 2,5 milioane de sticle de vin la export, dintre care 1,5 milioane în reţeaua "Tesco Store". Philip Cox a menţionat că vinul mai scump de 1,5 euro pe sticlă se vinde foarte greu în afara ţării.
Compania a investit, în ultimii ani, mai multe milioane de euro în retehnologizare şi replantare. Astfel, dacă în 2010 societatea a cheltuit patru milioane de euro pentru moderni