Sunt bătrâni, bolnavi şi săraci. Nu îşi permit nici măcar strictul unei mese zilnice. Mulţi n-au nicio rudă de la care să poată primi ajutor. Sunt zeci de astfel de oameni care, pentru a supravieţui, apelează la Cantina Socială din cadrul Federaţiei Caritas a Diecezei Timişoara. Pe lângă o masă caldă, sărmanii primesc zilnic şi vorbe calde, care să le mângâie sufletul. Un exemplu de caritate şi compasiune a fost oferit, la cantina săracilor, aşa cum îi spun beneficiarii, de către angajaţii Smithfield. Aceştia au sărbătorit ziua de 8 Martie printr-o acţiune de voluntariat, aducând carne şi preparate din carne pentru a le servi o masă caldă celor aflaţi în nevoie.
Cantina săracilor, o mână întinsă nevoiaşilor
„Vă ajut cu ceva? Să duc eu farfuriile?”Femeia se întoarce spre tânăra cu şorţul roşu, pe care scrie mare Comtim, deasupra unui purceluş creionat, şi îi face semn să o urmeze. N-au vreme de multe replici. Se înţeleg din priviri. Cea dintâi are părul nins şi mulţi ani de când lucrează ca bucătăreasă la cantina săracilor – oficial, Cantina Socială, din cadrul Federaţiei Caritas a Diecezei Timişoara. Probabil, cam atâţia ani are tânăra care grăbeşte paşii în urma bucătăresei. Este angajată la una dintre ramurile Smithfield, mare furnizor de produse din carne de porc. A venit de dimineaţă pentru a participa la o acţiune de voluntariat în cadrul programului „Hrană pentru suflete”, aflat deja la al treilea an de existenţă. Nu este singura. Alte peste 20 de tinere angajate ale Smithfield fac acelaşi lucru. Toate au trecut prin bucătăria cantinei sociale pentru a o ajuta pe bucătăreasă să pregătească preparatele pe care societatea le-a donat pentru hrănirea săracilor. Şi sunt mulţi cei care calcă zilnic pragul Caritas. „Lucrăm de luni până vineri şi, uite aşa, încerc să fac porţii pentru toată lumea. Sunt peste 80 de beneficiari ai cantine