Cele mai vândute cărţi în format digital sunt semnate de Ian McEwan („Solar"), Dan Lungu („Sunt o babă comunistă!") şi regretatul Alex. Leo Şerban („Litera din scrisoarea misterioasă"), conform unui top al Editurii Polirom
În top 10 figurează şi mari clasici ca Lev Tolstoi, cu „Anna Karenina" şi F.M. Dostoievski („Demonii"), dar şi alţi autori români contemporani - de exemplu, Lucian Dan Teodorovici, cu cea mai recentă carte a sa, „Matei Bunul". Printre cei mai vânduţi români mai sunt şi Alexandru Paleologu şi N. Steinhardt.
Până la finalul acestui an, Editura Polirom va scoate pe piaţă aproximativ 500 de titluri în format electronic.
Germania are cele mai multe eBook-uri
Conform unui raport publicat de www.publishersweekly.com, oferta de cărţi digitale în anul 2011 a fost de 25.000 de titluri în Germania, 22.000 în Franţa, 10.000 de titluri în Spania şi Italia, 5.000 în Suedia şi Olanda şi 18.000 în Polonia.
Citeşte şi: Audiobookul, plăcerea cititorului grăbit
În România, media eBook-urilor este estimată la doar 1.000 de titluri. În acelaşi timp, conform raportului, cu excepţia Statelor Unite şi a Marii Britanii, ponderea cărţilor digitale în cifra de afaceri a industriei editoriale de anul trecut s-a menţinut la un nivel redus: 1% în Germania, 1,8% în Franţa şi Spania, 1,2% în Suedia şi 1% în Olanda. Preţurile eBook-urilor sunt considerabil mai mici decât ale volumelor tipărite.