The Kitchen este un local cochet amplasat in apropiere de Ateneul Roman. “Bucataria” micuta din inima orasului se bazeaza in special pe take away, insa sunt si clienti care vin pentru lua masa in local, unde pot gasi de la vita cu prune, la pastrav cu nuci si migdale.
The Kitchen este “raiul” slow-food, un concept relativ nou in Romania. Conceptul slow-food presupune mancare gatita doar cu ingrediente naturale, realizate dupa retete traditionale. In fiecare zi in meniul The Kitchen se afla alte feluri de mancare, asa ca de la deschiderea din primavara lui 2011, prin local au fost rulate circa 200 de preparate diferite.
Majoritatea clientilor care vin in local si nu comanda direct mancarea, vin la pranz, insa si seara, dupa program, mai apare un val de clienti. “Mai aveti ceva de mancare?”, intreaba un client care a ajuns sa cumpere mancare in jurul orelor 18:00. Aida Saru, proprietara The Kitchen se ridica de la masuta roz, la care savura o cafea alaturi de Wall-Street.ro, pentru a-l servi pe clientul intrat in local. I-a prezentat produsele care corespundeau dorintelor sale, i-a dat sa guste dintr-un preparat care “ii facea cu ochiul” si din una in alta clientul a hotarat ca ar dori sa primeasca zilnic pe mail meniul.
Apropierea de client este o caracteristica a locului. The Kitchen trimite zilnic informatii catre sute de clienti care si-au lasat adresele de mail pentru a primi meniul zilei.
“Este o atmosfera calda, ne cunoastem noi toti cei din zona, ne salutam dimineata si seara. Este exact asa cum vezi in filme la micile restaurante din Provence sau Toscana. Am clienti fideli despre care stiu multe, asa ca uneori ma simt ca o hangita. Am cunoscut lume multa, din diverse domenii si imi place cand ii vad revenind pentru ca inseamna ca le-a placut mancarea”, povesteste Aida Saru, care a inceput acest business, dupa ce criza a inch