Indiferent de ce unii oameni aleg sa nu consume carne, desi nu au vreo problema cu gustul, acestia ar trebui sa beneficieze de o alternativa, sunt de parere cercetatorii germani. Astfel, Institutul Fraunhofer a reusit sa produca un tip de carne 100% vegetala, care are la baza legume si cereale.
Institutul este doar unul dintre cele implicate in proiectul LikeMeat, al Uniunii Europene, care isi propune sa gaseasca modalitati eficiente din punct de vedere ale costurilor de a produce carne, cu gust cat mai apropiat de produsul real, din materie prima vegetala, relateaza Gizmag.
Carnea produsa experimemtal de institut are la baza soia, mazare si grau.
Procesul transformarii legumelor in carne presupune ca proteinele si apa sa fie aduse la punctul de fierbere, dupa care sa fie lasate sa se raceasca. Pe masura ce temperatura scade, moleculele formeaza lanturi. Rezulta un produs destul de asemanator, din punct de vedere al gustului si constistentei (fibroase) carnii pe care o stim cu totii.
Testele realizate in cadrul institutului au aratat ca se pot produce 60 - 70 de kilograme de carne vegetala pe ora, sau 300 - 500 kilograme pe zi. Mai e nevoie de ceva eforturi in ceea ce privete gustul, insa in decurs de un an, pana la finele proiectului, se spera ca acest tip de carne nu se va putea diferentia prea mult de cea provenind de la animale.
Indiferent de ce unii oameni aleg sa nu consume carne, desi nu au vreo problema cu gustul, acestia ar trebui sa beneficieze de o alternativa, sunt de parere cercetatorii germani. Astfel, Institutul Fraunhofer a reusit sa produca un tip de carne 100% vegetala, care are la baza legume si cereale.
Institutul este doar unul dintre cele implicate in proiectul LikeMeat, al Uniunii Europene, care isi propune sa gaseasca modalitati eficiente din punct de vedere ale cost