În 2003, 10 reprezentanţi ai cluburilor din, pe atunci, Divizia A, au semnat un act prin care solicitau convocarea Adunării Generale a LPF. Scopul era să-l demită pe şeful Ligii, Dumitru Dragomir. Numai că, şase dintre “pucişti” s-au răzgândit peste noapte, iar şedinţa prin care se forţa debarcarea lui Mitică n-a mai avut loc. În 2003, 10 reprezentanţi ai cluburilor din, pe atunci, Divizia A, au semnat un act prin care solicitau convocarea Adunării Generale a LPF. Scopul era să-l demită pe şeful Ligii, Dumitru Dragomir. Numai că, şase dintre “pucişti” s-au răzgândit peste noapte, iar şedinţa prin care se forţa debarcarea lui Mitică n-a mai avut loc.
Cluburile reacţionare au fost, în primă fază, după cum se poate vedea şi în documentul prezentat azi de Libertatea, Rapid, Dinamo, FC Naţional, FC Braşov, Oţelul Galaţi, FCM Bacău, Ceahlăul, Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti şi UTA.
După o noapte furtunoasă, în care Dumitru Dragomir a cerut prin şeful Stelei, Gigi Becali, sprijinul politic pentru a nu fi debarcat, şase cluburi s-au răzgândit şi au renunţat la această iniţiativă. În aceste condiţii, au mai rămas ferm pe poziţii doar reprezentanţii de la Rapid, FC Naţional, Sportul şi UTA, prea puţini însă pentru a mai putea convoca, în conformitate cu regulamentul, Adunarea Generală a Ligii.
Pe atunci în conducerea clubului UTA, Sandu Ion (foto) şi-a reamintit pentru Libertatea acele momente: “A fost un puci eşuat, pentru că unii nu s-au ţinut de cuvânt. În momentul în care au ajuns la Bucureşti, mulţi s-au sucit şi n-au mai fost de acord cu convocarea Adunării Generale a Ligii. Din partea clubului UTA reprezentantul a fost preşedintele de atunci, Călin Chişbora”.
Sandu a adăugat: “Nu cred că politicul a fost implicat în acest caz. Fiţi siguri că dacă se dorea cu adevărat debarcarea lui Dumitru Dragomir, aceasta ar fi avut loc imediat”. Astfel, Dragomi