Unul dintre cei mai iubiti scriitori ieseni revine in forta in atentia publicului iubitor de teatru. Sambata seara a avut loc premiera piesei "Arta cu seminte prajite", scrisa de Catalin Mihuleac, pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botosani. Sala teatrului a fost arhiplina, botosanenii inghesuindu-se pentru a cumpara bilete. Mai mult, la iesirea de la spectacol, oamenii s-au aratat extrem de incantati ca au putut fi martorii unui moment artistic deosebit.
Este o piesa care are toate ingredintele necesare pentru a putea aduce publicul la teatru pe cele mai importante scene din Romania. "Cred ca mesajul piesei este simplu: nefericirea artistilor devine marfa foarte vandabila, dupa moarte. Atunci se pot tese cele mai fantastice gogorite despre viata lor, fara ca nimeni sa protesteze. Viata le este transata metodic, aidoma carnii de porc proaspat sacrificat, intimitatile le sunt etalate public, in numele zeului suprem: Banul", a declarat Catalin Mihuleac.
O caracterizare foarte interesanta a acestei piese a facut-o si Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu din Botosani. "Este vorba de o meteahna omeneasca, dar parca mai accentuata la romani, anume de a pretui pe cineva mai ales dupa moarte si nu atata vreme cat este in viata. Autorul textului, doctor in filologie, a pornit de la observatia ca, la Amsterdam, la casa memoriala a lui Van Gogh, fata de un pictor care toata viata a vandut un singur tablou si a beneficiat de o singura cronica, acum exista o industrie uluitoare, dupa trecerea lui din viata. In cazul spectacolului, in regia lui Lenus Moraru, se vede cum un fost intelectual ajunge, de fapt, sa aiba o garsoniera confort III drept casa memoriala", a precizat Traian Apetrei.
Scriitorul Catalin Mihuleac a devenit foarte cunoscut in literatura romana datorita volumelor de proza. Ultimul dintre acestea este "Z