Vicepreşedintele politic al UDMR László Borbély a declarat, astăzi, că demisia lui Tőkés László a venit prea târziu şi dovedeşte făţărnicia acestuia.
"În aceşti doi ani nu a făcut decât să ne dezbine. Noi i-am cerut de mai mult timp să-şi clarifice poziţia pentru că nu se poate să ajungi europarlamentar pe listele unei formaţiuni politice şi a doua zi să faci tot posibilul să ataci acea formaţiune politică", a declarat vicepreşedintele politic al UDMR.
Borbély consideră că Tőkés şi-a înfiinţat propriul partid pentru a slăbi puterea maghiarilor, informează Mediafax.
Într-un comunicat de presă transmis în această dimineaţă, europarlamentarul László Tőkés afirmă că, în calitate de iniţiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe bază de cianuri, nu poate accepta "poziţia permisivă" a UDMR cu privire la investiţia de la Roşia Montană.
Tokes mai spune că unul dintre motivele pentru care România, care a aderat în 2007 la Uniunea Europeană, nu a fost nici acum acceptată în Spaţiul Schengen este "corupţia atotcuprinzătoare".
"Este o situaţie inacceptabilă nu doar pentru mine, ci şi pentru întreaga noastră comunitate maghiară din Transilvania, ruşinată de comportamentul unor deputaţi UDMR care depun toate eforturile pentru a zădărnici activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de verificare a averilor demnitarilor sau pe cea a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a punctat Tőkés.
László Tőkés a fost unul dintre iniţiatorii revoluţiei din decembrie 1989 de la Timişoara. După revoluţie, în anul 1990, a făcut parte pentru scurt timp din Frontul Salvării Naţionale (FSN), apoi a fost ales preşedinte de onoare al UDMR, post deţinut până în 2003, când a devenit preşedinte al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT). CNMT, organizaţie civică, a înfiinţat Partidul Popular al Maghiarilor d