Veştile proaste nu mai sunt o surpriză pentru nimeni în ţara noastră, dar când auzi în fiecare lună că mâncarea se scumpeşte, nu ai cum să rămâi indiferent! După ce în ianuarie preţul ouălor s-a dublat, luna trecută acestea s-au scumpit din nou cu 12,7%. Veştile proaste nu mai sunt o surpriză pentru nimeni în ţara noastră, dar când auzi în fiecare lună că mâncarea se scumpeşte, nu ai cum să rămâi indiferent! După ce în ianuarie preţul ouălor s-a dublat, luna trecută acestea s-au scumpit din nou cu 12,7%.
Rata anuală a inflaţiei a coborât luna luna trecută la 2,59%, acesta fiind un nou minim istoric. Chiar dacă asta ar trebui să ne indice o creştere a nivelului de trai, cum în România toate se întâmplă pe dos, nu vă aşteptaţi la o excepţie!
Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, mai multe alimente s-au scumpit în luna februarie faţă de ianuarie. Preţul legumelor a crescut cu 6,2%, al fructelor cu 4,76%, iar laptele e mai scump cu 1,66%. Cea mai mare mare creştere s-a înregistrat însă la ouă, respectiv 12,7%. Şi asta, în condiţiile în care “tocmai” în ianuarie preţul acestora a ajuns de la 0,5, 0,6 lei bucata, la un leu bucata, adică s-a dublat! Cum se apropie Paştele, ne putem aştepta la noi majorări de preţuri la aceste produse.