Companiile americane au rămas la fel de reticente cu privire la efectuarea de noi angajări în următoarele trei luni precum au fost în mijlocul crizei economice, conform unui raport publicat astăzi de ManpowerGroup, o importantă firmă globală de recrutare.
Cu toate că situația pe piața muncii s-a îmbunătățit ușor, Studiul de prognoză a angajărilor efectuat de ManpowerGroup, studiu care este folosit de Banca Angliei și de Wall-Street drept un important indicator economic, dezvăluie că 72% dintre angajatori nici nu angajează și nici nu concediază, fapt care sugerează că aceștia rămân sceptici cu privire la durabilitatea procesului de redresare economică a Statelor Unite, anunță publicația financiară „Financial Times”.
Acest studiu contrabalansează puternic informațiile optimiste apărute cu privire la economia americană în ultimele luni, economie susținută de o scădere ușoară a șomajului și de semnele că angajatorii crează suficiente noi slujbe pentru a susține redresarea economică.
„Așteaptă și vezi”
Raportul cu privire la situația angajărilor, publicat săptămâna trecută, arată că, în luna februarie au fost create 227.000 de noi locuri de muncă în Statele Unite, fapt care pare să susțină prognozele optimiste după care economia SUA va crește cu 2% n acest an.
Studiul realizat de ManpowerGroup dezvăluie că numărul angajatorilor care plănuiau să recruteze este cu 10% mai mare decât cei care doresc să-și reducă numărul angajaților, însă sentimentul prevalent este cel de „așteaptă și vezi”.
Acest sentiment este împărtășit și de angajatorii din întreaga lume, companiile fiind, în continuare, îngrijorate cu privire la criza europeană și la consecințele unei încetiniri a creșterii economice a Chinei.
Creștere economică mult mai moderată
Raportul ManpowerGroup arată că perspectivele de angajare cele ma