"UDMR, băgata în grevă de Tokes" (Gândul). "Cum iese România din Top 10 mondial la taxarea muncii" (Evenimentul Zilei). "Criza medicamentelor: 180 de milioane de euro aruncate anual pe fereastră!" (România Liberă). "Aveţi grijă de sănătate!" (Adevărul).
“UDMR condiţionează sprijinul pentru Cabinetul Ungureanu de înfiinţarea unei Facultăţi în limba maghiară în Tg. Mureş. Universitate , prin noua conducere aleasă legal, respinge o soluţie politică, venită de la Minsterul Educaţiei. A impune cu forţa o decizie de organizare internă contravine Cartei universitare, autonomiei proclamate ca principiu de bază în funcţionarea învăţământului superior” explică, în Jurnalul Naţional, Dan Constantin. Astfel că editorialistul se întreabă “ce se va întâmpla în ziua şedinţei de guvern? Răzvan Mihai Ungureanu a dat un semnal foarte clar acum zece zile la Iaşi în favoarea apărării interesului naţional. Ce se întâmplă la Tg. Mureş, şi mai ales ce se va întâmpla, nu poate fi separat de evaluarea interesului naţional…cazul de la UMF Tg. Mureş poate duce la o inflamare a situaţiei. Cine va trage foloasele?”
Rodica Ciobanu observă în comentariul din Gândul că “s-a încins un soi de competiţie a gesturilor şi declaraţiilor radicale, care va creşte în intensitate pe măsură ce se apropie alegerile, UDMR şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT)având impresia că, prin excesul de naţionalism şi sfidarea majorităţii, îşi atrag electoratul. Analizând scrutinul din urmă se poate constata însă că ultranaţionalismul nu a făcut furori în rândul comunităţii maghiare, deşi liderii ei continuă să o incite. Cu siguranţă alegătorii maghiari şi români ai UDMR ar vrea să ştie dacă ce spune Laszlo Tokes este adevărat şi miniştrii Uniunii s-au lăsat cumpăraţi, ca să cedeze aurul Ardealului pe mărunţiş. Dar, la întrebarea aceasta, nu cred că vor primi, vreodată, un sincer răs