Deşi funcţionează pe principiul transparenţei, cei 11 membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului nu au organizat în plen o conferinţă de presă pentru a-şi explica motivaţiile în fapt şi în drept ale sancţiunilor, ale celor care au votat pro şi contra.
Doar patru din componenţa Consiliului îşi permit să folosească o instituţie publică pentru a declanşa scandalul de presă şi a se victimiza.
Dna. Narcisa Iorga se plânge că este ameninţată, jignită, şantajată şi chiar ameninţată cu moartea. A făcut plângere la Procuratură şi a primit ... neînceperea urmăririi penale pentru Antena 3.
De ce, de unde, pe ce temei crede dna. Iorga că ameninţările vin de la Antena 3 când orice ins înfuriat se putea deda la un asemenea atac? Bâtele verbale încă se mai practică în România.
Dacă se adresa SRI-ului, dna. Iorga şi-ar fi putut identifica agresorii. Dar n-a făcut-o. Nu o să plâng pentru martirajul dnei. Iorga când ştiu că foarte mulţi jurnalişti au avut de suferit pentru curajul lor, şi n-au deţinut statutul de ministru secretar de stat pentru a se apăra.
Nu vreau să intru în detaliile aşa zisului război, cu atât mai mult cu cât preţuiesc profesionalismul şi lupta pentru adevăr ale Antenei 3 şi, de asemenea, am sentimente de stimă pentru unii membri ai CNA, pentru preşedintele acestei instituţii.
Cred însă că presiunea, hărţuirea, supravegherea diabolică permanentă, cu şi fără obiect vin, nu din partea Antenei 3 ci din partea grupului celor patru, ce reprezintă puterea din componenţa CNA.
Însuşi modelul lor de comportament (al celor 4) nu serveşte ca reper omului tânăr de televiziune. Care vede cu ochiul liber că dacă ţii cu guvernul, ai fotoliu de ministru asigurat, poţi să rămâi 2-3 mandate într-o funcţie, şi poţi să fii vioara întâi în orchestra de zgomote, care a devenit CNA.
Cei patru membri ai CNA s-au legat de limbajul injur