EVZ demarează o campanie pentru a vedea cât de corect este cheltuit banul public în preajma campaniei electorale pentru alegeri locale. DNA îl cercetează pe preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, pentru că a ascuns vânzarea a 24 de licenţe radio în spatele unui SRL şi nu a plătit taxele la stat. ANAF a anunţat procurorii că prejudiciul cauzat statului de către firmele lui Căncescu este de 6 milioane lei, plus majorări şi penalităţi.
Aristotel Căncescu şi apropiaţii săi au pus pe unde o tranzacţie cu licenţe radio care a stârnit interesul DNA şi al ANAF, care-l cercetează acum pentru evaziune fiscală.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă, cu 6 milioane de lei, în dosarul în care firme ale lui Aristotel Adrian Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, sunt acuzate de evaziune fiscală.
Dosarul vizează o afacere cu licenţe radio, derulată sub ochii preşedintelui Căncescu, prin care s-a "fentat" plata la bugetul de stat a 6 milioane de lei, potrivit lui Iulian Chinzerschi, expert al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Preţuri subevaluate
Pe 22 ianuarie 2007, SC Canaris SRL şi SC Radio Tâmpa SRL au vândut un număr de 24 de licenţe audiovizuale către o firmă nou înfiinţată, SC Canet Radio SRL, al cărei unic asociat era Aristotel Căncescu.
Tranzacţia a fost făcută, practic, în familie, fiind semnată de Antonin Viorel Căncescu, fratele preşedintelui Aristotel, ca administrator al SC Canaris (al cărei unic acţionar era Aurelian Bogdan Rusu) şi de acelaşi Rusu ca administrator al SC Canet Radio (Aristotel Căncescu asociat unic).
Preţul vânzării licenţelor, de numai 100 euro/licenţă, este unul de batjocură, susţin specialiştii în domeniu.
Inginerie fiscală pentru fentarea impozitelor
Dovada a venit după mai puţin de două luni, când licenţele au fost vândute, mascat, p