- Diverse - nr. 972 / 13 Martie, 2012 Oamenii de stiinta de la Institutul American de Cercetare a Cancerului, citati de descopera.ro, sustin ca persoanele care consuma legume din clasa cruciferelor, de doua ori pe saptamana, prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer colorectal. Aceste legume contin sulforafan, o substanta care mareste capacitatea enzimelor din ficat de a neutraliza substantele cancerigene. Cea mai mare cantitate de sulforafan se gaseste in broccoli, alte surse importante fiind ridichile, guliile, varza si conopida. Din pacate, sulforafanul se distruge in urma prepararii termice. Pentru a preveni acest lucru, se recomanda sa nu fierbem legumele in exces, fiind de preferat ca acestea sa fie preparate la abur sau inabusit. De asemenea, legumele trebuie mestecate bine, astfel sulforafanul devenind mult mai activ. Studiile au aratat ca sulforafanul mai tine la distanta si cancerul de stomac, de vezica, de prostata, de plamani si de sani. (L.P.) - Diverse - nr. 972 / 13 Martie, 2012 Oamenii de stiinta de la Institutul American de Cercetare a Cancerului, citati de descopera.ro, sustin ca persoanele care consuma legume din clasa cruciferelor, de doua ori pe saptamana, prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer colorectal. Aceste legume contin sulforafan, o substanta care mareste capacitatea enzimelor din ficat de a neutraliza substantele cancerigene. Cea mai mare cantitate de sulforafan se gaseste in broccoli, alte surse importante fiind ridichile, guliile, varza si conopida. Din pacate, sulforafanul se distruge in urma prepararii termice. Pentru a preveni acest lucru, se recomanda sa nu fierbem legumele in exces, fiind de preferat ca acestea sa fie preparate la abur sau inabusit. De asemenea, legumele trebuie mestecate bine, astfel sulforafanul devenind mult mai activ. Studiile au aratat ca sulforafanul mai tine la distanta si canceru