La nivelul USL Constanţa s-a stabilit ca în localităţile unde organizaţiile PSD şi PNL stabilesc de comun acord lista cu candidaţi aceasta să nu mai poată fi modificată de organizaţiile judeţene.
Prim-vicepreşedintele filialei judeţene PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, susţine că USL Constanţa a stabilit ca în localităţile unde PSD sau PNL au majoritate în consiliul local, adică jumătate plus unu din numărul de consilieri locali, să se păstreze reprezentarea şi pe listele USL de la alegerile locale din luna iunie, în această situaţie aflându-se 29 de localităţi (23 de organizaţii PSD şi 6 PNL).
Totodată, Dragomir a precizat că pentru localităţile unde nu se îndeplinesc aceste condiţii lista se va stabili în urma negocierilor dintre conducerile judeţene PSD şi PNL împreună cu conducerile organizaţiilor locale. „În 41 de localităţi lucrurile sunt deja clare, urmând ca în celelalte 29 să aibă loc negocieri şi discuţii. Noi ne-am apucat deja de lucru, avem un calendar de lucru, s-au demarat sondaje de opinie conform protocolului care să stabilească ponderea pe listă: trebuie confruntate bazele de date, făcută media şi aceasta stabileşte ponderea, urmând ca, apoi, să ne întâlnim şi să stabilim listele de consilieri.
Există o înţelegere la nivel naţional ca acolo unde este candidat de la unul din partide numai partidul respectiv are dreptul de a-l schimba pe candidat sau de a-l propune pe un altul. Caz concret: la Cernavodă candidatul va fi PSD pentru că aşa este stabilit la nivel naţional. Dacă PSD nu este de acord pentru că, în urma sondajelor, să presupunem că Mariana Mircea va sta mai slab în sondaje, atunci noi avem prima opţiune de a pune candidatul. Nu este exclus să-l punem şi pe candidatul PNL, poate să fie şi varianta asta, dar opţiunea aparţine partidului care are primar în localitate", a specificat prim-vicepreşedintele socia