* invitaţi au fost 11 studenţi, care s-au înscris în Corpul Voluntarilor de Mediu
O grupă de studenţi din cadrul Facultăţii de Inginerie Brăila a fost invitată, ieri, să viziteze Staţia de Epurare, pentru a se familiariza cu noutăţile tehnologice pe care le-a adus această investiţie în municipiul nostru. Invitaţia a venit din partea comisarilor Gărzii de Mediu Brăila, în contextul în care, pe 12 martie, în România se serbează Ziua Gărzii Naţionale de Mediu. "Am rezervat această zi foarte importantă pentru noi tinerilor care aspiră să devină profesionişti în domeniul protecţiei mediului. În cadrul vizitei efectuate la Staţia de Epurare s-a pus accent pe faptul că acest obiectiv soluţionează o parte din impactul pe care îl exercită comunitatea brăileană asupra fluviului Dunărea", ne-a declarat Daniela Agache, prim-comisar al Gărzii de Mediu Brăila.
Din partea Facultăţii de Inginerie Brăila, specializarea Ingineria Sistemelor Biotehnice şi Ecologice, au participat 11 studenţi din anul 3, însoţiţi de cadrele didactice Carmelia Dragomir şi Adrian Leopa. Cu această ocazie, cei 11 studenţi s-au înscris în Corpul Voluntarilor de Mediu Brăila şi au primit certificate de agenţi ecologi voluntari, din partea comisarilor Gărzii de Mediu.
După cum se arată într-un comunicat de presă remis de comisarii brăileni, Garda Naţională de Mediu este un corp specializat de inspecţie şi control, iar comisarii sunt funcţionari publici cu statut specific care iau, ori de câte ori este nevoie, măsuri de sancţionare sau de suspendare/sistare a activităţii, ca urmare a poluării şi deteriorării mediului ori pentru nerespectarea condiţiilor impuse de cadrul legal în vigoare. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu sunt învestiţi cu autoritatea publică a statului, pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor, precum şi a obligaţiilor de serviciu. * invitaţi au