Speculatorii de la Sibex au fost rezervaţi în prima jumătate a şedinţei de marţi, numărul contractelor futures fiind redus. La ora 16,30 volumul de transfer era de 2800 de contracte cu o valoare de 27 milioane lei. La această stare a contribuit apropierea vertiginoasă a scadenţei martie pentru contractele futures pe Dow Jones respectiv pentru cele pe acţiuni.
Pentru derivatele pe indicele american participanţii au mizat pe creşteri, cotaţia acumulând 53 puncte pe scadenţa martie şi 57 puncte pe scadenţa iunie, conform cotaţiilor de 13.022 şi 12.950 de puncte, înregistrate la ora 16.30. Tendinţa de creştere era corelată cu piaţa americană unde indicii urcau după publicarea datelor privind vânzările de retail. Departamentul de Comerţ al SUA a declarat marţi că vânzările cu amănuntul au crescut cu 1,1% luna trecută, cel mai bun nivel de apreciere din ultimele cinci luni. Numărul contractelor DEDJIA_RON era de 651 pe scadenţa martie şi de 486 pe scadenţa iunie.
Pentru contractul EUR/USD_RON, după încheierea scadenţei martie (în şedinţa din 9.03), "jucătorii" s-au reorientat rapid către scadenţa iunie, devenită termen scurt. Pentru aceasta, numărul contractelor era de 668 iar cotaţia monedei unice pierdea 0,70%, până la 1,30740 USD. Pe pieţele externe, întărirea dolarului faţă de euro a apropiat moneda comună de nivelul minim din o lună. Euro continuă să fie afectat de temerile că, în Europa, criza financiară s-ar putea înrăutăţi, în ciuda succesului înregis-trat de Grecia în demersul de reducere a datoriei. S-au mai înregistrat tranzacţii şi pe cursul liră sterlină dolar, moneda din Albion câştigând 0,08% la ora 16,30 pe scadenţa iunie şi fiind cotată la 1,5642 USD. Numărul contractelor era de 100.
Pentru aur s-a observat menţinerea direcţiei descendente, preţul unciei coborând cu 8,6 dolari, la 1691,4 USD pe scadenţa aprilie. Numărul contractelor SIBG