Acelaşi studiu, realizat în perioada 6-8 martie 2012 de compania Kruk International, relevă faptul că 33,31% dintre copiii din România reuşesc, totuşi, să economisească ceva bani din cei primiţi de la părinţi. Conform rezultatelor sondajului „Bani de buzunar”, care a evaluat obiceiurile adulţilor de a da bani de buzunar copiilor, precum şi frecvența cu care se dau acești bani și modul de cheltuire sau economisire a acestora, majoritatea copiilor români (56,82%) primesc bani de buzunar în fiecare săptămână.
Peste jumătate dintre ei beneficiază de o sumă lunară de cel mult 50 de lei ca bani de buzunar. De asemenea, datele mai arată că în jumătate din cazuri sumele alocate copiilor ca bani de buzunar s-au redus serios din cauza crizei economice. În scopul educării financiare a copiilor de la vârste fragede, realizatorii studiului şi organizaţia Şcoala de Valori vor organiza o serie de cursuri dedicate elevilor de liceu din 14 oraşe din ţară.
Copiii vor fi învăţaţi să înţeleagă valoarea banilor pe care îi primesc de la părinţi şi care sunt costurile reale ale traiului zilnic în familie. Sesiunile de instruire vor fi susţinute de studenţi din 110 ţări, în perioadele martie-aprilie şi iunie-iulie. Cursurile se adresează elevilor de clasa a IX-a din oraşele Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.
Acelaşi studiu, realizat în perioada 6-8 martie 2012 de compania Kruk International, relevă faptul că 33,31% dintre copiii din România reuşesc, totuşi, să economisească ceva bani din cei primiţi de la părinţi. Conform rezultatelor sondajului „Bani de buzunar”, care a evaluat obiceiurile adulţilor de a da bani de buzunar copiilor, precum şi frecvența cu care se dau acești bani și modul de cheltuire sau economisire a acestora, majoritatea copiilor români (56,82%)