Conflictul dintre preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, şi conducerea firmei Selina are toate şansele să ajungă pe masa premierului Mihai Răzvan Ungureanu.
Ţîrle a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a cerut conducerii firmei să finalizeze lucrările de amenajare a noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor începute în 2008 la clădirea fostei Comenduiri a Garnizoanei Oradea, asigurând că, în schimb, CJ va plăti toate lucrările şi manopera, la fel cum s-a întâmplat şi până acum.
Lucrările au fost sistate anul trecut, după ce contractul dintre CJ şi Selina a expirat înainte de finalizarea acestora, pe fondul neînţelegerilor dintre preşedintele Radu Ţîrle, pe de o parte, şi proprietarul Beniamin Rus şi directorul general al firmei, Călin Roman, de cealaltă parte.
Ţîrle a amintit că la nivelul CJ a fost formată, în baza unui vot dat de consilierii judeţeni, o comisie specială de negociere cu Selina, alcătuită din trei consilieri judeţeni, trei reprezentanţi ai aparatului propriu al CJ, precum şi specialişti din cadrul Muzeului, scopul negocierii fiind renunţarea din partea finanţatorului la lucrări în valoare de 2,5 milioane lei, în schimbul finalizării restului lucrărilor.
"S-a format comisia ca să hotărască la ce se renunţă din dotarea laboratorului, crocodili, peşti, 100 de calculatoare, în condiţiile în care laboratorul oricum nu funcţionează de mult", a spus Ţîrle.
De asemenea, a adăugat el, CJ este prejudiciat prin refuzul Selinei de a finaliza lucrările şi prin faptul că instituţia achită lunar o chirie de 14.500 de euro către Episcopia Romano-Catolică, în schimbul dreptului de a folosi o parte din spaţiile Palatului Baroc, retrocedat acestei eparhii la începutul anilor 2000.
Şeful CJ a afirmat că "noi avem toţi banii pentru închiderea lucrărilor, dar Selina nu doreşte să-şi facă treaba, din rea-credinţă. Es