După ce în numărul trecut am făcut cunoştinţă cu proiectele noului prorector ştiinţific al Universităţii “Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş, prof. univ. dr. ing. Liviu Moldovan, vine astăzi rândul prorectorului didactic nou ales, prof. univ. dr. Tatiana Dănescu, să-şi prezinte planurile de viitor în cadrul UPM.
Reporter: Un nou capitol, funcţia de prorector didactic la UPM…
Tatiana Dănescu: Este o nouă provocare şi sper să pot dezvolta ceea ce colegii mei anteriori au început în cadrul universităţii pentru că viaţa academică are multiple influenţe şi asupra bunăstării municipiului în care suntem. Dorim să reuşim să aducem o recunoaştere cât mai amplă, nu doar pe plan regional, cât şi naţional şi chiar internaţional a universităţii.
Rep.: Cât vă ajută experienţa universitară în această funcţie?
T.D.: Consider că mă ajută nu doar experienţa mediului universitar trăită la Universitatea “Petru Maior”. Am avut ocazia ca din 2007 să fiu membru permanent al comisiei economice 7, din cadrul ARACIS, la nivel de ţară, şi în calitatea de evaluator ARACIS în comisia permanentă am condus peste 50 de misiuni de acreditare, autorizare, evaluare periodică pentru foarte multe universităţi din ţară.
Rep.: În momentul validării aţi primit girul întregului Senat!
T.D.: Contează foarte mult acest lucru deoarece în momentul în care observi că este o reţinere în a-ţi pune la dispoziţie colegilor experienţa ta, activitatea, trecutul şi munca viitoare, normal că atunci nu poţi îmbrăţişa cu atâta încredere şi optimism provocările care te aşteaptă pentru că urmează o viaţă nu prea uşoară în domeniul academic în contextul actualei legislaţii. Cu atât mai mult mă onorează această încredere acordată din partea Senatului universităţii.
Rep.: Care sunt principalele puncte pe care veţi merge în noua funcţie?
T.D.: Având în vedere responsabilităţile p