Constantin Nicolescu a asigurat zeci de contracte cu statul pentru firmele în care era acţionar majoritar.
Dacă s-ar face un clasament al preşedinţilor de consilii judeţene care au făcut numai ce au vrut ei, fără să le pese de legile transparenţei sau ale conflictului de interese, Constantin Nicolescu, şeful de la Argeş, i-ar bate probabil pe toţi ceilalţi "primari de judeţ" din România. El a făcut aproape o religie din a-şi invita propriile firme la afaceri cu statul.
"Flagrant"de conflict de interese
Constantin Nicolescu a semnat, cu propria-i mână, nouă contracte cu firmele sale, ca preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ). De cealaltă parte a mesei s-au aflat angajaţi de-ai săi, directori în firmele unde Nicolescu era acţionar majoritar. Alte 5 contracte, semnate de instituţii din subordine, dar tot cu firmele sale, Nicolescu le-a aprobat prin propria-i semnătură.
Când legea a impus tuturor aleşilor să declare afacerile cu statul pe care le au firmele în care erau acţionari, Nicolescu a lăsat imaculată rubrica din declaraţia de interese. A uitat, în aceeaşi manieră, să declare toate firmele la care deţinea acţiuni.
Jupânul de judeţ, acuzat de fals şi acte de corupţie
Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au descoperit că Nicolescu ar fi trebuit să înscrie zeci de contracte, primite de firmele familiei baronului de la aproape toate instituţiile şi firmele de stat din judeţ. Ca atare, Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, a fost demascat de ANI că a săvârşit faptele de fals în declaraţii şi s-a aflat în conflict de interese. ANI l-a mai acuzat şi de săvârşirea de fapte de corupţie.
Contracte de sute de mii de lei pentru firmele familiei
Deşi ştia că firmele pe care le controlează au încheiat nenumărate contracte cu statul, Constantin Nicolescu a