Jurnalista americană Wendy Schmid a scris pentru Harper’s Bazaar un articol în care prezintă două suplimente alimentare despre care se spune că ar încetini procesul de îmbătrânire, promiţând tinereţea fără bătrâneţe
Multe persoane resimt din ce în ce mai pregnant efectele trecerii timpului, în ciuda faptului că au o dietă echilibrată şi corectă din punct de vedere nutriţional şi respectă un program de exerciţii fizice. Teoretic, singura atitudine posibilă într-o astfel de situaţie ar fi resemnarea. Totuşi, se pare că nu este chiar aşa. „Îmbătrânirea este considerată un proces inevitabil, dar de fapt este vorba de o «afecţiune» care poate fi tratată“, susţine medicul David Sinclair, specialist în genetică la Universitatea Harvard. Potrivit acestuia, organismul uman are o abilitate excepţională de a se reface și există suplimente alimentare a căror popularitate în creştere pare să activeze mecanismele de reparare - este vorba de substanţele numite resveratrol şi TA-65. În studii separate efectuate pe şoareci de laborator s-a confirmat faptul că aceşti compuşi derivaţi din plante activează anumite enzime, care declanşează procesul de reparare a ADN-ului. Potrivit specialiştilor, aceste enzime sunt prezente şi în organismul uman, motiv pentru care mai toată lumea - de la sportivi de performanţă, la celebrităţi şi până la medicii care îi tratează iau aceste suplimente alimentare în speranţa unui nou început.
Despre resveratrol, numai de bine
În anul 2006, David Sinclair a dat de veste că resveratrolul, un polifenol care se găseşte în vinul roşu, ar avea capacitatea de a activa enzimele numite sirtuine - care există în celulele umane, dar care tind să îşi încetinească activitatea în jurul vârstei a doua. Oamenii de ştiinţă cred că, în afară de capacitatea sporită de a repara ADN-ul, sirtuinele promovează supravieţuirea celulară, arderea grăs