Specialiştii în nutriţie avertizează că există o serie de alimente care nu ar trebui să fie niciodată păstrate la frigider, potrivit Huffington Post.
Deşi se spune că produsele ţinute la rece se păstrează proaspete pentru mai mult timp, cercetările au demonstrat că temperaturile reduse distrug prospeţimea şi calităţile nutritive ale alimentelor.
Cele mai multe alimente nu sunt ţinute la rece nici în supermaketuri, aşadar nici noi nu ar trebui să le punem în frigider atunci când ajungem acasă.
Vizate sunt în special fructele şi legumele care devin adesea "victimele" temperaturilor din frigiderele noastre, pierzându-şi astfel aroma naturală. În continuare vă prezentăm o listă a poroduselor care nu au ce căuta în frigider.
Cartofii
Temperaturile scăzute transformă amidonul din cartofi în zahăr. Asta îi face să fie foarte dulci după ce sunt gătiţi, ceea ce nu este un lucru tocmai bun pentru sănătatea noastră. Mai mult, surplusul de zahăr face ca aceştia să se înnegrească mai uşor după ce sunt tăiaţi şi să fie mai puţin gustoşi. Conservaţi într-un loc întunecat şi răcoros, cartofii rămân proaspeţi până la trei săptămâni.
Roşiile
Aceste legume se înmoaie atunci când sunt ţinute la temperaturi scăzute. Peretele celular este distrus la temperaturi mici, iar roşiile devin mai zemoase. De aceea, cel mai bine, se păstrază la temperatura camerei, ferite de razele soarelui, care le-ar putea coace în exces, făcându-le să se crape.
Ceapa
Ceapa îşi pierde textura crocantă atunci când este ţinută la frigider. Mai mult decât atât, ceapa "contaminează" celelalte alimentele cu mirosul ei. Ceapa trebuie depozitată într-un loc uscat, la temperatura camerei. Odată curăţate de coajă, ele pot fi păstrate în frigider, dar nu mai mult de câteva zile.
Specialiştii în nutriţie avertizează că există o serie de alimente care